Aalto-keskus

Lakeuden Risti. 2019.

Aalto-keskus on Seinäjoella keskustassa sijaitseva hallinto- ja kulttuurikeskus. Keskukseen kuuluvat kuusi rakennusta ovat Alvar Aallon kädenjälkeä. Nämä rakennukset ovat Lakeuden Risti (kirkko), seurakuntakeskus, kaupungintalo, kaupunginkirjasto, valtion virastotalo sekä kaupunginteatteri.

Tämä kokonaisuus kiinnostaa varmasti sekä arkkitehtuurin että kulttuurin ystäviä. Aalto-keskuksen sivuilta löydät Aalto -inspiroi kokonaisuuden, joka kattaa Aalto-kohteet, -tuotteet ja -palvelut, ja voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin tai valita valmiista paketeista itsellesi sopivan.

Itse olen käynyt kiertämässä nämä kaikki kuusi rakennusta aikanaan osana lukion kuvaamataidon opintoja. Omalla ajallani olen käynyt kirjastossa sekä kaupunginteatterilla. Nykyään Seinäjoella on myös uusi Apila-kirjasto, joka onkin yhdistetty tähän vanhaan kirjastoon maanalaisella käytävällä.

Kaupunginteatteri tarjoaa laadukkaita ja vaihtelevia näytöksiä ympäri vuoden. Kesäisin kesäteatterin muodossa Törnävänsaaressa. Kaupunginteatterilla järjestetään myös vierailevia näytöksiä sekä konsertteja. Kävin viimeksi keväällä 2018 katsomassa näytelmän Kuin ensimmäistä päivää, ja nyt onkin suunnitelmissa mennä tänä syksynä katsomaan jokin näytelmistä.

Apila-kirjasto & Lakeuden Risti.

Jos olet yhtään kiinnostunut arkkitehtuurista ja kulttuurista, niin tämä on juuri sopiva kohde sinulle! Lisää tietoa löydät Visit Seinäjoen -sivuilta.

Kaikki kuvat ottanut Karoliina H. 2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: