Ähtäri Zoo

Lumi. Kuva: Karoliina H. 2018

Ähtäri Zoo on Ähtärissä sijaitseva eläinpuisto, joka tarjoaa eläimien lisäksi ruokailuvaihtoehtoja sekä majoitusta Hotelli Mesikämmenessä ja leirintäalueellakin. Eläinpuistoon on helppo löytää, ja sinne on mahdollista tulla omalla ajoneuvolla, junalla ja linja-autolla. Puiston yhteydessä on isot ja hyvä parkkialueet.

Eläinpuistosta löytyy paljon Suomen luonnossa näkyviä eläimiä, mutta myös monia erikoisuuksia, kuten pandat, lumileopardi ja visentti. Yhteensä eri eläinlajeja löytyy 43, joihin kuuluu muun muassa hirvi, poro, ilves, susi ja monia eri lintulajeja. Näiden eläinten lisäksi alueelta löytyy farmi, jossa voi käydä katsomassa muun muassa hevosia, lampaita ja possuja.

Pikkupanda. Kuva: Susanna H. 2018

Itse kävin Ähtäri Zoo:ssa viime vuonna (2018) kesällä. Täytyi päästä katsomaan Pandoja, kun ne olivat alkuvuodesta saapuneet eläinpuistoon! Samalla kävimme kiertämässä myös koko muun puiston alueen. Aikaa saatiinkiin vierähtämään alueella useampi tunti, kun oli niin paljon nähtävää ja alue on aika suuri. Ensin kävimme katsomassa pandoja, tämän jälkeen kiersimme muun alueen, ja lopuksi kävimme vielä farmilla.

Jos menet katsomaan pandoja, niin parilla eurolla lipun hinnan päälle, pääset myös kiertämään koko muun puiston, eli siihen nähden on aika kallista mennä katsomaan pelkästään pandoja. Tämä myös siksi, että lippuja varatessa täytyy päättä aika, jolloin menet, eli pääset vain tiettynä ajankohtana katsomaan pandoja. Ja jos on huono tuuri, niin pandat vain nukkuvat sen koko ajan, etkä pääse näkemään heitä tekemässä muuta.

Poro. Kuva: Karoliina H. 2018

Ennen lähtöä kävimme vielä matkamuistomyymälässä, josta löytyi paljon panda-aiheisia tuotteita, sekä muuta Ähtäriin liittyvää. Sieltä löytyi niin postikortteja, avaimenperiä, pehmoleluja kuin vaatteitakin. Aluekierroksen aikana oli hyvä huomata, että reitin varrelta löytyi pieni kahvio, vessoja, ja useampi nuotiopaikka. Oli siis hyvin huomioitu erilaiset tarpeet, sillä alueen kiertelyyn voi kuluttaa helposti paljonkin aikaa.

Lisää tietoa alueen tarjonnasta löydät Ähtäri Zoo:n sivuilta. Ähtärin Zoo:n yhteydessä on myös köysiseikkailupuisto FlowPark, jolloin alueella saa pidettyä hauskaa useampana päivänä!

Karhunkierros 150
63700 Ähtäri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: