Kalajärvi

Kuva: Susanna H. 2018

Kalajärvi on Peräseinäjoella sijaitseva matkailukeskus, jonka yhteydestä löytyy tekemistä niin kesällä kuin talvellakin. Sieltä löytyy 340-paikkainen caravan-alue, ja leirintäalue onkin saanut neljän tähden luokituksen. Kalajärvi on myös yksi Seinäjoen suurimmista matkailukohteista.

Caravan-alueen lisäksi Kalajärveltä löytyy hyvä uimaranta, ravintola, minigolfrata, rantalentopallokenttä, tenniskenttä, kota, luontopolku, jonka varrelta löytyy laavu sekä kesäisin Kalajärven läheisyydessä toimii Aisamäen kesäteatteri. Talvisin Kalajärvellä on retkiluistelurata sekä järven jäälle tehty hiihtolatu. Kesäisin Kalajärven pääsee kiertämään ympäri myös pyöräillen, jolloin matkaa kertyy 22 kilometriä.

Kuva: Susanna H. 2019

Kalajärvellä on mielestäni hyvä sijainti sillä siitä on noin 30 minuuttia sekä Seinäjoen keskustaan, Tuurin kyläkauppaan, Ilmajoelle ja Jalasjärvelle.

Itse olen asunut lähes koko elämäni lähellä Kalajärveä, joten siellä on tultu vietettyä paljon aikaa etenkin kesäisin. Uimaranta on iso ja järvi on tehty järkevästi niin, että pienempi ranta-alue on tehty lapsille, jolloin siinä on myös matalampaa vesistöä (alempana olevat kuvat ovat tältä puolelta), kun toinen puoli rannasta on taas syvempää, ja sieltä löytyykin kaksi laituria. Rannalta löytyy myös erilaisia aktiviteetteja lapsille, kuten kiipeilyverkko ja vesiliukumäki.

Kuva: Karoliina H. 2018

Rannalla on kuitenkin aina lämpimillä keleillä paljon lapsia, jotka huutavat ja riehuvat, joten itse täytyy aina lähteä vähän sivummalle ja kauemmas uimaan, jotta saa omaa rauhaa sekä uintitilaa tarpeeksi.

Tykkään käydä Kalajärven luontopoluilla lenkillä, sillä se on rauhallista aluetta, erimittaisia reittejä löytyy, ja reittimerkinnät ovat selkeät. Reitin varrelta löytyy myös erilaisia tietoiskuja ja opastekylttejä.

Kalajärvellä saa helposti kulutettua aikaa, sillä tekemistä riittää. Etenkin viime kesän helteiden vuoksi oli kiva lähteä uimaan, sekä nauttimaan ravintolan ja jäätelökioskin antimista sekä viettämään kavereiden kanssa aikaa rannalle.

Kuva: Susanna H. 2018

Kalajärvi on toimiva kokonaisuus ja sieltä löytyy kaikille tekemistä. Tässä vielä linkki Kalajärven omille sivuille, josta löydät tarkempaa tietoa aktiviteeteista sekä tapahtumakalenteria.

Kalajärventie 6
61100 Seinäjoki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: