Pesäpallo

Nurmo. Kuva: Susanna H. 2018

Etelä-Pohjanmaa on tunnettu pesäpallosta, ja täällä on todella paljon harrastajia aina juniorijoukkueista Superpesis -joukkueisiin asti. Melkeinpä joka kunnasta löytyy jonkintasoista pesäpallon harrastamista ja löytyy kaikkea harrastepesiksestä aina kovatasoisiin joukkueisiin. Tänä vuonna korkeimmalla tasolla oli yhteensä seitsemän joukkuetta, mutta ensi kaudella määrä putoaa viiteen, joista kolme miesten puolella ja kaksi naisten. Nämä joukkueet löytyvät Koskenkorvalta, Vimpelistä, Seinäjoelta (kaksi joukkuetta) sekä Lapualta.

Itse pelasin noin 10 vuotta pesäpalloa, ja tällä hetkellä kirjuroin kesäisin pelejä, joten tämä laji on myös minulle hyvin lähellä sydäntä, ja seuraan aika ahkerasti joka kausi. Olisi myös kiva joskus vielä pelata pesäpalloa, mutta ei niin totisesti vaan mukavana ajanvietteenä. Nuorille ja junioreille järjestetään myös vuosittain leirejä, joissa kilpaillaan kaikkien Suomen joukkueiden kesken paremmuudesta. Tämä yhdistää pelaajia ympäri Suomen, ja oli mielestäni kiva kohokohta kesällä, jolloin pääsi pelaamaan myös oman lähiseudun ulkopuolella olevia joukkueita vastaan eli mittaamaan joukkueen tasoa koko Suomen mittakaavalla.

Seinäjoki. Kuva: Karoliina H. 2018

Kannattaakin käydä Etelä-Pohjanmaalle tulessa hakemassa urheilutunnelmaa pesäpallopeleistä, sillä monen tasoisia pelejä on tarjolla ympäri kesän ja ympäri maakuntaa! Lisätietoa alueen pesäpallosta löytyy Pohjanmaan Pesis ry:n sivuilta ja Superpesiksen sivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: